סוגים של תביעת אובדן כושר עבודה



באם ביצעתם תביעת אובדן כושר עבודה ותביעתכם נדחתה, עליכם לפנות לעורך דין מקצועי ומנוסה בתחום תביעות הביטוח, כיוון שבהתנהלות מקצועית ונבונה מול חברות הביטוח ישנה אפשרות לקבל את מלוא הכספים והזכויות ולפעמים גם ללא הגשת התביעה בבית המשפט. הנתונים מוכיחים כי תביעת אובדן כושר עבודה בעזרתו של עורך דין מקצועי ובעל ניסיון – מגדילה את סיכויי התביעה ואת גודל הפיצוי. מה היא למעשה תביעת אובדן כושר עבודה? תביעת אובדן כושר עבודה הנה תביעה שכנגד חברת הביטוח אשר ביטחה אתכם בפוליסה, כאשר במסגרת שלה ניתן כיסוי ביטוחי עבור אובדן כושר עבודה כך הוא מוגדר בפוליסה שלכם, ואשר מזכה אתכם בתגמול חודשי בסכום המבוטח עליו הוסכם מראש. בהנחה שאתם נמצאים באובדן כושר עבודה, חלקי או מלא, מכל סיבה שתהיה לכם, יש בידכם הזכאות להגיש תביעה נגד חברת הביטוח ולדרוש קבלת תשלום חודשי, כל עוד אתם נמצאים במצב המזכה הזה.




ההגדרה עבור אובדן כושר עבודה מלא -
קיימים הבדלים עבור הגדרות של תביעת אובדן כושר עבודה מלא בין פוליסה לפוליסה ובין חברות הביטוח אחת לשניה ואולם בכלל קיימות שתי הגדרות: פוליסת אובדן הכושר הרגילה והסטנדרטית קובעת שכדי שהמבוטח ייחשב באי כושר עבודה, עליו להוכיח שאיבד יותר משבעים וחמישה אחוזים מכושרו לעבוד במקצוע אשר בו עסק ערב התאונה או המחלה ובעיסוק סביר אחר אשר מתאים להכשרה שלו , להשכלה שלו ולניסיון שלו ואילו פוליסת אובדן הכושר המקצועית מגדירה אובדן כושר עבודה כשלילת שבעים וחמישה אחוזים מכושרו של המבוטח לעבוד במקצוע או בעיסוק ממנו התפרנס בחמש השנים אשר קדמו למועד המקרה אשר גרם לאובדן כושר העבודה.

ייצוג באמצעות עורך דין -
קבלת הפיצוי בגין אובדן כושר עבודה אמורה להיות הליך פשוט, אך חברות הביטוח עושות הכל על מנת להימנע מתשלום או לצמצמו תוך שהן מעלות טענות שונות, ולכן כדאי להגיש תביעת אובדן כושר עבודה ולהיות מיוצג על ידי עורך דין.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה