ממיר קטליטי


ממיר קטליטי

אם יש לכם רכב, בוודאי שמעתם על המרכיב אשר נקרא ממיר קטליטי. הממיר הוא חלק אשר נראה כצינור והוא שייך למערכת הפליטה של הרכב. ממיר קטליטי יכול להפחית את הזיהום של הרכב עד לעשירית מאשר אם היו נוסעים בלעדיו ולכן החוק מחייב היום שכל רכב אשר מורכב בו ממיר יסע עם אחד תקין ולכן רכב אשר לא עובר את הבדיקות במבדק השנתי לא יכול להמשיך לנסוע על הכביש עד שהוא לא מבצע תיקון של הממיר.


שמירה על איכות הסביבה

ממיר קטליטי מבצע שלוש פעולות עיקריות אשר עוזרות לנו לשמור על הסביבה ולהפחית את רמת הזיהום הנגרמת מהרכבים. הממיר מבצע חמצון של הפחמן החד חמצני והופך אותו לפחמן דו חמצני. הממיר מפרק את תחמוצת החנקן והופך אותו לחנקן וחמצן ופעולה נוספת שהוא מבצע היא חמצון של הפחמימנים והפיכתם לפחמן דו חמצני ומים. הממיר הקטליטי חשוב מאד בשמירה על איכות הסביבה ואם רק ננסה להבין עד כמה משמעותית העבודה שלו, עלינו להסתכל על הכביש ולחשוב מה היה קורה אם הייתה פליטה של פי 10 מכוניות באותו כביש.




שמירה על הממיר

אחת הדרכים הטובות ביותר לשמור על הסביבה ולצאת מהמבחן השנתי של הרכב ללא בעיה, היא לשמור על הממיר. מומלץ מאד בעת הביקור השוטף במוסך לבקש בדיקה של ממיר קטליטי ולבקש זאת באופן מפורש על מנת לדעת שאם נוסעים ברכב תקין. שמירה על ממיר תקין תוכל לחסוך לכם כספים רבים במקום ההחלפה שלו.


מוסך מתאים

עליכם למצוא מוסך מתאים אשר יכול לתת לכם מענה לכל בעיה ותקלה ושידע לבחון עבורכם את הממיר. כיוון שהחלפת ממיר יכולה להיות עניין יקר, מוסך אשר מטפל בו ומומחה לתחום ממיר קטליטי יכול להיות המענה המתאים עבורכם.


טבעות אירוסין


קצת היסטוריה

כשאתה כורע על ברך, מושיט את ידך ומעניק לבחירת לבך טבעת, לסימול הזוגיות ביניכן וכוונתכם להתחתן – אתה מקיים מנהג עתיק יומין ומיוחד. את מקור טבעות האירוסין – שמטרתן במקור הייתה לסמל את קניית האישה על ידי בעלה – ניתן לייחס בוודאות כבר לרומא העתיקה. בכתבים מהתקופה ההיא נטען כי מי שהחל במנהג זה הייתה מצרים העתיקה, ומשם הרגל זה נדד ליוון ולרומא. בתרבויות אלה, כמו גם בתרבויות מסוימות כיום, נהוג היה לענוד את טבעת זו ביד שמאל, מסביב לאצבע הצמודה לזרת – הקמיצה – מתוך הנחה מדעית (שגויה) שבאצבע זו וריד המגיע ישירות ללב. הטבעת הייתה עשויה זהב וההולכים איתה היו בני מעמד גבוה. לאחר מכן הורחב המנהג והגיע לאבירים, ומשם לפשוטי העם.




סגנונות וסוגים

המתכות הנפוצות ביותר בייצור טבעות אירוסין הן זהב ופלטינה. עם זאת, קיימות גם טבעות כסף, טיטניום ונירוסטה. בעולם המערבי סגנון טבעות האירוסין הנפוץ ביותר הוא טבעת משובצת יהלום אחד מרכזי ובודד, בחיתוך מבריק שמקנה ליהלום את המראה החלק ביותר. סוג נוסף של טבעות הוא זה עם אבני צד. לסיכום – ישנם סוגים רבים של טבעות בצורות שונות, ואתה – שרוצה לקנות את הטבעת היפה והמתאימה ביותר לאשתך לעתיד – מבולבל. נעזור קצת.


איך לבחור?

טבעות אירוסין הן קנייה מסובכת. לעתים קרובות לא תרצה לגלות ולו ברמיזה לזוגתך שאתה מעוניין לקנות לה טבעת, ולכן לא תשאל לטעמה או רצונה. ולכן חשוב לזכור כמה דברים קטנים – אלא אם נאמר לך אחרת, תניח שהרצון הוא בטבעת יהלום. זהו הסוג הנפוץ והמקובל ביותר, וטבעות אירוסין חלקות הן סיכון מסוים. תיעזר בחברה טובה, אחות או אמא – סביר שהן מכירות את טעמה של זוגתך בתכשיטים טוב ממך. וחשוב מהכל – קבע לך טווח מחירים, ובהתחשב בו תבצע סקר שוק נרחב לטבעת הטובה והמתאימה ביותר. טבעות אירוסין הן סמל לתחילת הנישואין, וחשוב להקדיש זמן רב לבחירה מוקפדת של הטבעת הנכונה ביותר. בהצלחה.